Lebrun maakt scherpe keuzes

Nieuwe machines Dormac helpen Lebrun bij het maken van scherpe keuzes

Lebrun, een toeleverancier van draai- en freeswerk met vestigingen in Broek en Waterland en Huisen, heeft het verschrikkelijk druk. Zo druk zelfs dat eigenaar Edwin Lebrun en QA manager Geerald Plaggenborg zich gedwongen zien scherpe keuzes te maken. De volumes moeten naar beneden, de meerwaarde van de producten moet omhoog. De recente investering in een 5-assig simultaan bewerkingscentrum en een langdraaimachine van DN Solutions, allebei geleverd door Dormac, passen uitstekend in deze toekomstvisie.

Gantry milling machines Correa for Alstom

Gantry milling machines Correa for Alstom - Engels

The French multinational Alstom has purchased three Correa gantry milling machines for its Česká Lípa plant in the Czech Republic. This plant produces parts for commuter trains, trams, metro and other rail vehicles; with almost 1,300 employees, it is one of the largest employers in the region.

Doosan BVM 5700

Stabiliteit is basis voor prestatiegerichte BVM 5700

DN Solutions, voorheen Doosan Machine Tools in Nederland vertegenwoordigt door Dormac CNC Solutions uit De Goorn, heeft een nieuw verticaal bewerkingscentrum geïntroduceerd. De drie-assige BVM 5700 is voorzien van een brugframeconstructie die zorgt voor een hoge stabiliteit en nauwkeurigheid.

Machinefabriek Dekens

Machinefabriek vervult belangrijke rol in nabewerking gietstukken

De Dekens Groep uit Sappemeer is in 2008 gestart met een machinefabriek voor de nabewerking van hun eigen gietstukken. Voorheen besteedde Dekens dit werk uit. Met de machinefabriek heeft Dekens dit werk in eigen huis gehaald, waardoor niet alleen de kosten zijn gedaald, maar ook de stress en ergernis die werd veroorzaakt door afhankelijk te zijn van derden is sindsdien verleden tijd. De laatste jaren heeft Dekens flink geïnvesteerd in het machinepark. Recent zijn bijvoorbeeld nog twee verticale draaibanken van Doosan aan het machineportfolio toegevoegd.

MMB combineert Doosan met BMO

MMB combineert Doosan met BMO

Na 18 jaar vennoot te zijn geweest nam Marten van Houten in 2019 machinefabriek MMB over van Marten van Minnen en Anne Bos. Op dat moment kon hij niet bevroeden wat 2020, met de komst van corona, in petto had.

"Maar door te blijven investeren, haal je opdrachten binnen".