Briketteerpers

Briketteerpers

Het verwerken van grote hoeveelheden is een kostbaar en tijdrovend probleem voor bedrijven die veel verspanen. Spanen nemen grote volumes in en kost veel tijd om dit te verwerken. Met de briketteerpers van Dormatec kunt u het volume van uw spanen reduceren tot wel 85%! Met de briketteerpers kunt u het terugwinnen van de spanen versimpelen en de waarde van de spanen vergroten. Met de briketteerpers zorgt u voor een aanzienlijke ruimtebesparing voor de opslag van deze chips en kunt u de snijolie terugwinnen en hergebruiken in uw proces.

De briketteerpers van Dormatec is beschikbaar in 3 varianten. Voor advies welke het beste toepasbaar is in uw productie proces, of voor meer informatie, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen!

Bekijk een klanten case

Technologie achter de briketteerpers

 1. Volume voordeel
  • Het briketteerproces zorgt voor aanzienlijke ruimtebesparingen voor de opslag van de chips en een belangrijke besparing voor de materiaalverwerking.
 2. Terugwinning emulsie
  • Tijdens het verdichten wordt de in de chips aanwezige snijolie teruggewonnen en kan dus opnieuw worden gebruikt met aanzienlijke voordelen voor het bedrijf.
 3. Economische waarde
  • Gebriketteerde chips zijn onderhevig aan een lagere oxidatie. Dit resulteert in een hogere opbrengst van de briket in de ovens, met als gevolg een toename van de economische waarde van het materiaal. Daarnaast zijn de briketten door het gebruik van de briketteerpers minder vervuild en kunnen dus meer waard zijn.
 4. Logistiek en milieu
  • Omdat de snijolie of koelemulsie teruggewonnen is en opnieuw gebruikt kan worden, betekent dit dat er weinig of geen emulsie meer aanwezig is in de chips. Uw logistiek partner zal eerder genegen zijn om milieu technische redenen de briketten te vervoeren.
 5. 24/7 Handling
  • Geen inzet van personeel tijdens de avonduren of in de weekenden, omdat de spanenbakken niet meer geleegd hoeven worden
 

Werking briketteerpers

 
 

Briketteerpers

Dormatec assortiment  Neem contact met ons op