Historie

Dormac CNC Solutions is leverancier van metaalbewerkingsmachines sinds 1954. Al ruim 65 jaar delen wij onze kennis en ervaring in de verspanende techniek met u als klant. In 1954 werd ons bedrijf opgericht onder de naam Dormac Import Ten-Cate en leverden wij machines van het Italiaanse merk Doria.

Dormac Metaalbewerkingsmachines

Sinds 1989 is Dormac de Nederlandse dealer van het merk Daewoo wat later Doosan Machine Tools is geworden. In samenwerking met Doosan levert Dormac hoogwaardige metaalbewerkingsmachines door heel Nederland.

 
Historie Dormac CNC Solutions

Dormac CNC Solutions

In 2010 nam Dormac Import de naam Dormac CNC Solutions aan, omdat de oude naam de lading niet meer dekte. Steeds meer zijn wij ons gaan specialiseren in de verkoop van hoogwaardige machines en automatiseringssystemen voor de verspanende metaal industrie. Oplossingen bieden voor complexe en eenvoudige vraagstukken is wat wij doen!

 
Historie Dormac CNC Solutions

Procesoptimalisatie

Inmiddels worden op brede schaal slimme en rendabele productiemiddelen geleverd voor de metaalindustrie met de focus op optimale machineprestaties. Daarvoor heeft Dormac een speciale tak, Dormatec Environment Systems, die zich binnen Europa richt op procesoptimalisatie in de verspanende industrie. Door de machinecontinuïteit te verbeteren, stijgt de productie-output en dan de kosten. Daarvoor levert Dormatec filtratiesystemen om emulsies in goede conditie te houden, hoge druk pompen voor het breken van lintspanen, koelwatersystemen, luchtfiltratie en brikettenpersen.

Ook ons pand heeft meerdere verbouwingen ondergaan om te worden wat het vandaag de dag is. In januari 2015 vierden we de opening van het nieuwe pand, met meer ruimte voor kantoren, een grotere hal voor de opslag van ons onderdelen magazijn en een zwaardere kraan waarmee we machines kunnen tillen tot wel 25 ton.