5-assig frezen heeft vaak veel voordelen ten opzichte van 3-assig frezen. Bij een 3-assige bewerking, beweegt de tafel met het werkstuk in 3 richtingen, waardoor het zwaartepunt tijdens het bewerkingsproces voortdurend verandert. Bij 5-assig simultaan frezen beweegt de tafel tijdens de bewerking met het werkstuk mee, zodat de frees loodrecht op het werkstuk de bewerking kan verrichten. Hoewel het complexer is, kan daarmee in een kortere set-up en in een kortere cyclustijd een complex werkstuk in één opspanning compleet bewerkt worden. 

Voor veel werkstukken is geen 5-assige simultaan bewerking vereist, maar kan de 5-assige freesmachine perfect gebruikt worden om het werkstuk op 5 vlakken te bewerken in plaats van vele malen om te spannen, wat veel tijd in beslag neemt en het risico op fouten verhoogt. Dit maakt 5-assige freesmachines uitermate geschikt voor het produceren van complexere producten met maximaal gebruiksgemak in één opspanning.

In de line-up van DN Solutions, voorheen Doosan Machine Tools, hebben we de DNM, VC, VCF, DVF en FM serie 5-assige bewerkingscentra.

Neem contact op voor informatie en advies

Contact algemeen

Dormac CNC Solutions

Breeuwhamer 25
1648 HG De Goorn
KVK Hoorn: 36034580

Bereikbaar op werkdagen van 08:00 tot 17:00

+31 (0)229 542485
info@dormac.nl

  LinkedIn
  Facebook
Youtube
 Instagram