Traditioneel werden verticale draaibanken ingezet voor het vervaardigen van kleppen en ringen. De soms iets hogere initiële investering van een verticale draaibank ten opzichte van een horizontale draaibank, wordt gecompenseerd door aanzienlijke besparingen op de lange termijn:

  • Verticale draaibanken verminderen cyclustijden en eisen een minimum vloeroppervlakte, terwijl er een dramatische toename is van de levensduur van het gereedschap door te werken "met de zwaartekracht" en niet tegen. Ideaal dus voor het draaien van roestvrij staal, zware gegoten materialen, en andere moeilijk te verspanen materialen.
  • Een belangrijk verschil tussen verticale en horizontale draaibanken is dat men ook gebruik maakt van de zwaartekracht tijdens het beladen; moeilijk te klemmen werkstukken of dunwandige werkstukken hebben minder spankracht nodig en vervormen daardoor minder.
  • Het snijvermogen wordt gemaximaliseerd wat te verklaren is door het absorberen van de neerwaartse snijkrachten door de basis en de fundering van de machine. De voordelen van de toegevoegde spindel stijfheid behelzen het vermogen om te werken met zwaardere onderdelen en moeilijk te verspanen materialen. Hogere nauwkeurigheid, verbeterde oppervlaktekwaliteit en merkbare afname van slijtage en breuk aan het snijgereedschap. Een afname van 40% van gereedschap verbruik is hierdoor realiseerbaar.

De series PUMA VT en PUMA VTR zijn verticale carrousel draaibanken waarmee zwaardere werkstukken verticaal worden opgespannen.

Neem contact op voor informatie en advies