Industriële vloeistof- en spanenzuiger

Tijdens het verspaningsproces ontstaat er veel vervuiling in de machine opvangbak, onder andere van koelmiddel, spanen en olie. De industriële vloeistof- en spanenzuiger van Dormatec is ontworpen om deze vervuiling op te zuigen en van elkaar te scheiden. De spanen worden gefilterd en het gefilterde koelmiddel word teruggepompt in de machine opvangbak zodat dit hergebruikt kan worden. Dit brengt met zich mee dat de machine schoon blijft, er minder reinigingstijd is, de levensduur van de koelvloeistof wordt verlengd en de groei van bacteriën blijft beheerst.

Er zijn verschillende varianten van de Industriële vloeistof- en spanenzuiger van Dormatec. Voor advies welke het beste toepasbaar is in uw productie proces, of voor meer informatie, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen!

Voordelen industriële vloeistof- en spanenzuiger

 1. Vermindering reinigingstijd CNC machinebakken
  • Dankzij de hoge aanzuigsnelheid van de diverse vloeistof- en spanenzuigers ( en aanzuigaccessoires), was het nog nooit zo eenvoudig en snel om de CNC opvangbak en tafel te reinigen.
 2. Gegarandeerd schone CNC machine
  • Zuigt spaanders en koelvloeistof bij elkaar, zodat zowel de CNC opvangbak als de tafel steeds schoon blijven.
 3. Verlengt levensduur van koelvloeistof
  • Regelmatig gebruik van een vloeistof- en spanenzuiger zorgt voor zowel een langer gebruik van het koelmiddel in als prestatieverbetering van de CNC machine.
 4. Beheersing bacteriegroei
  • Vermindert de bacteriegroei wanneer de vloeistof- en spanenzuiger regelmatig wordt gebruikt. Hierdoor wordt de machineprestatie verbeterd en de uitvaltijd verminderd.
 5. Mogelijkheid reinigen grote volumes
  • Gelijktijdig aanzuigen en ontladen dankzij vacuümmotoren en afvoerpomp.
 

Werking vloeistof- en spanenzuiger

 

Industriële vloeistof- en spanenzuiger

Dormatec assortiment  Neem contact met ons op