Machinefabriek Dekens

Machinefabriek vervult belangrijke rol in nabewerking gietstukken

De Dekens Groep uit Sappemeer is in 2008 gestart met een machinefabriek voor de nabewerking van hun eigen gietstukken. Voorheen besteedde Dekens dit werk uit. Met de machinefabriek heeft Dekens dit werk in eigen huis gehaald, waardoor niet alleen de kosten zijn gedaald, maar ook de stress en ergernis die werd veroorzaakt door afhankelijk te zijn van derden is sindsdien verleden tijd. De laatste jaren heeft Dekens flink geïnvesteerd in het machinepark. Recent zijn bijvoorbeeld nog twee verticale draaibanken van Doosan aan het machineportfolio toegevoegd.

De Dekens Groep runt al sinds 1926 met succes een metaalgieterij. Ondanks dat de gieterijen in Nederland, maar ook in West Europa, het moeilijk hebben, is de orderportefeuille van Dekens Metaalgieterijen goed gevuld. Het geheim? Investeren in moderne machines en systemen, hoogwaardig gietwerk produceren en niet focussen op een doelgroep. In 2008 heeft dekens de activiteiten van de gieterij nog verder versterkt met een eigen machinefabriek voor de nabewerking van gietstukken. Zo kan Dekens een compleet pakket aanbieden. "De laatste jaren zijn er veel gieterijen in Nederland omgevallen. We zagen jaren geleden al dat veel standaard werk richting Oost Europa en Azië werd verplaatst. Daar hebben we toen meteen op geanticipeerd", vertelt Luuk Dekens, eigenaar van de Dekens Groep waar zowel de metaalgieterij als de machinefabriek onder valt. Om de gieterij toekomstbestendig te maken heeft Dekens filnk geïnvesteerd in het moderniseren van de machines in de gieterij. Daarnaast heet het bedrijf hard gewerkt aan optimalisatie, specialisatie en kostenbesparing. De machinefabriek is daar een logisch gevolg van. In 2008 werd er voor 1,8 miljoen euro geïnvesteerd in het machinepark en sinds 2015 is er voor nog eens 6 miljoen euro aan machines gekocht.

Modern machinepark

De machinefabriek bestaat uit bewerkingsmachines die complexe producten compleet kunnen bewerken. Dekens kijkt bij de aanschaf van nieuwe machines altijd naar toekomstige mogelijkheden. Zo werd er bijvoorbeeld 2,5 jaar geleden geïnvesteerd in een grote bedfreesmachine met beweegbare kolom van Soraluce. Harold Dekens vertelt: "Met een bed van negen meter, een traploos verstelbare kop en de mogelijkheid om te interpolatiedraaien, was dit een vrij unieke bewerkingsmachine voor Nederland. In eerste instantie hadden we het werk helemaal niet om het complete bereik van de machine in te zetten, maar daar kwam al snel verandering in. Door te investeren in nieuwe mogelijkheden, wordt je ook interessant voor nieuwe klanten. Inmiddels verspanen we met regelmaat lange werkstukken die het complete bed in beslag nemen."

www.machinefabriekdekens.nl

> Lees het gehele artikel (PDF Download)

Contact algemeen

Dormac CNC Solutions

Breeuwhamer 25
1648 HG De Goorn
KVK Hoorn: 36034580

Bereikbaar op werkdagen van 08:00 tot 17:00

+31 (0)229 542485
info@dormac.nl

  LinkedIn
  Facebook
Youtube
 Instagram