Afzuigtafels en afzuigwanden

Afzuigtafels en afzuigwanden Dormatec

Bij het bewerken van metaal, hout, kunststof of steen komen verschillende soorten (fijn)stof vrij. Dit brengt gezondheidsrisico’s met zich mee die eenvoudig te elimineren zijn. Het aanleggen van een mechanisch afzuigsysteem is niet altijd mogelijk en ook vaak een kostbare optie. Gelukkig heeft Dormatec een simpelere oplossing: het plaatsen van een afzuigtafel of afzuigwand. Plug & Play! Het enige wat u hoeft te doen met onze afzuigtafels en afzuigwanden is de stekker in het stopcontact te steken en de installatie aan te zetten. Zo gemakkelijk bent u van uw stof af!

De afzuigtafels en afzuigwanden van Dormatec zijn in vele verschillende configuraties uitvoerbaar en kunnen bijvoorbeeld ook worden uitgerust met een vonkenvanger. Hierdoor zijn de tafels en wanden ook inzetbaar voor het afvangen van rook en damp dat vrijkomt bij bijvoorbeeld lassen. Voor advies welke toepassing het beste bij uw situatie past of voor meer informatie, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen!

Waarom zijn stofafzuigsystemen belangrijk?

Stofafzuigsystemen zijn een essentieel onderdeel van uw bedrijfsveiligheid. Het vinden van een aantoonbaar effectief stofafzuigsysteem kan moeilijk zijn, maar is zeer belangrijk omdat het:

 1. UW MEDEWERKERS BESCHERMT
  • Stof kan bij inademing gezondheidsproblemen veroorzaken. Stofinhalatie kan leiden tot een reeks ziekten van beroepsastma tot verschillende kankers, ademhalingsproblemen en hartgerelateerde ziekten.
  • Stof kan ook brandbaar zijn. Als mogelijk brandgevaar kan dit letsel aan uw personeel veroorzaken.
 2. UW PRODUCTEN BESCHERMT
  • Veel afwerkingsprocessen worden beïnvloed door atmosferische stofdeeltjes. Het handhaven van een schone werkomgeving is essentieel voor goed spuiten, coaten, etc.
  • Verpakken in een stoffige omgeving betekent dat processtof naar uw klanten wordt verzonden.
 3. U HELPT GELD TE BESPAREN
  • Een gezond personeelsbestand is altijd een productiever personeelsbestand; minder ziektedagen betekenen een effectievere onderneming.
  • Maar wat nog belangrijker is, is dat de kosten van het niet maken van een veilge werkomgeving, de duurste fout kan zijn die uw bedrijf ooit maakt.
 
 

Dormatec VertEx afzuigwand

 

AirBench tafel voor stofafzuiging

 

VertEx Booth voor stofafzuiging

Dormatec assortiment  Neem contact met ons op