Dit was onze eerste vakbeurs als DN Solutions Europe (voorheen Doosan Machine Tools*), en we hebben zoveel gehad om over te praten. Maar nog belangrijker; we hebben een breed assortiment meegenomen uit onze uitgebreide en veelzijdige productlijn naar de beursvloer die u dus live en persoonlijk heeft kunnen bezichtigen.
Alle machines die in Stuttgart op de AMB stonden, hebben één ding gemeen. Ze zijn ontworpen op basis van de feedback van onze klanten. Deze samenwerking stelt ons in staat modellen te ontwikkelen die voldoen aan de steeds diverser wordende bewerkingsbehoeften. We kunnen de perfecte machine leveren voor elke individuele bewerkingsniche waarmee iedere klant, ongeacht zijn specialiteit, complexe onderdelen kan maken met een opmerkelijke snelheid en ongelooflijke precisie.

Hieronder de line-up van machines die op de AMB gepresenteerd werden door DN Solutions:

5-assige toepassingen

DVF 5000: deze automatiseringsklare 5-assige krachtpatser elimineert de noodzaak voor meerdere opstellingen. De DVF 5000 is ontworpen om diverse 5-zijdige of gelijktijdige 5-assige toepassingen aan te kunnen om aan een breed scala aan klantbehoeften te voldoen.
DVF4000-AWC: De DVF 4000, het 5-assige compacte bewerkingscentrum van DN Solutions van de volgende generatie, biedt een breed scala aan op maat gemaakte opties en maximaal gemak. Ook is het mogelijk onbemande bewerking uit te voeren met een nieuwe Auto Work Changer (AWC). Als zodanig is het een nieuwe aanvulling van de reeks 5-assige oplossingen die zijn ontworpen voor het bewerken van diverse en complexe vormen.

Multitaskingcentra

PUMA SMX2100ST: Met de toevoeging van een sub-spil en lagere turret in de nieuwe SMX 2100S, herbergt de PUMA SMX-reeks nu machinemodellen met een hoge productiviteitsfunctie, precisiebewerkingscapaciteit en bedieningsgemak. De frontale plaatsing van het gereedschapsmagazijn, het bedieningspaneel dat kan draaien en het handige bedieningspaneel van het ATC-magazijn zijn ontworpen voor meer gebruiksgemak. De optionele gebruiksvriendelijke CUFOS-functie biedt uitstekend gebruiksgemak bij het bedienen en onderhouden van de machine.

puma smx 2100st vrij small

Horizontale draaicentra

Lynx 2100LYB: Door de 8” klauwplaat, een subspil en een Y-as is er veel vraag naar de Lynx 2100LSYB. U kunt compleet afgewerkte onderdelen produceren omdat excentrisch groeven, frezen, tappen en boren allemaal mogelijk zijn in één machine. Hij zit boordevol standaardfuncties die zorgen voor een snelle installatie in de machine.
PUMA TT1300SYYB: De PUMA 1300SYY/1300SYYB zijn horizontale draaicentra met hoge capaciteit en een klauwplaatmaat van respectievelijk 5/6/8/10 inch, uitgerust met bidirectionele spindels en bovenste en onderste turret. De PUMA TT1300SYY is uitgerust met een Y-as aan de bovenste en onderste turret om de productiviteit tot 20% te verhogen in vergelijking met de bestaande modellen.
PUMA 5100LYA: De PUMA 5100-serie is uitgerust met de snelste en krachtigste snijcapaciteit en de zekerste stabiliteit van elk model in zijn klasse. De spindel met hoge capaciteit van maximaal 45 kW en de vormgeving van de versnellingsbak met 2 snelheden zorgen voor een ongeëvenaard vermogen en verwerkingscapaciteit wanneer zwaar zaagwerk vereist is. De nieuwe serie is ook uitgerust met in totaal 38 line-ups, zodat gebruikers nu kunnen kiezen uit de 12-inch, 15-inch, 21-inch of big bore klasse, en een maximale verplaatsingsafstand van één tot drie meter.

Verticale bewerkingscentra

SVM 4100: De SVM 4100 is ontworpen voor snelle en lichte bewerkingen. De prestaties zijn geoptimaliseerd om kortere cyclustijden te bieden door de acceleratie en deceleratie-tijden van de XYZ-assen en spil te verminderen, waardoor de niet-snijtijd wordt geminimaliseerd.

Horizontale bewerkingscentra

NHP 5000: De NHP 5000 is van de grond af gebouwd voor snelle verspaningssnelheden en is ontworpen om te voldoen aan de productie-eisen van veel industrieën, waaronder de autoindustrie en luchtvaart. Het is rijk aan functies en configureerbaar voor een breed scala aan toepassingen.

dn solutions nhp 5000 vrij small

Verticale draaicentra

PUMA V8300M met ATC: Dit krachtige, heavy-duty verticale frees-boor-draaicentrum is ontwikkeld naar aanleiding van verzoeken van onze luchtvaartklanten voor een VTC die grotere onderdelen aankan en deze in één opstelling voltooit.

Nieuwe technologie

CUFOS: CUFOS staat voor Customised User-friendly Flexible Operating System. Met deze PC-gebaseerde besturing kunt u de efficiëntie van uw machines maximaliseren en een open CNC-architectuur benutten, zodat u al uw productieprocessen gemakkelijk kunt bedienen, van instelling naar bewerking tot onderhoud.

Energieverbruikmonitor: deze toepassing van het EZ Works-programma controleert het stroomverbruik en de koolstofemissiewaarden terwijl de machine zich in een van de vier hoofdstatusposities bevindt: snijden, niet-snijden, stand-by en inactief. Bedrijfstijd, cumulatieve totale verbruikswaarde en verbruik per bewerking kunnen voor elke toestand worden gecontroleerd.

*Doosan Machine Tools wordt DN Solutions

Dormac CNC Solutions, leverancier van onder meer de verspanende machines van Doosan Machine Tools meldt dat deze machinefabrikant haar naam verandert in DN Solutions. De naamsverandering is het gevolg van een overname van Doosan Machine Tools door het Zuid-Koreaanse DTR Automotive, een toonaangevende toeleverancier voor de wereldwijde automotive industrie. De krachtige synergie tussen de dochterondernemingen van DTR Automotive en DN Solutions zal de doelstelling tot de top drie wereldspelers op het gebied van machine tools te behoren, verder versterken.

De nieuwe naam DN Solutions, die vanaf 2 juni 2022 in gebruik wordt genomen markeert tevens de start van een nieuw tijdperk waarin de ontwikkeling van innovatieve productie oplossingen verder zal worden versneld.

Waar staan D en N voor?

De D in DN verwijst naar de periode van 45-jaar waarin onder de merknamen Daewoo en Doosan, een duurzaam vertrouwen is opgebouwd met de wereldwijde metaalbewerkende industrie. De N staat voor Now & New, de motivatie van de DN Group om nieuwe wegen te openen door voortdurend nieuwe uitdagingen aan te gaan in plaats van zelfgenoegzaam terug te kijken op prestaties uit het verleden.

Service en support blijven op zelfde hoge niveau

Naast de naamsverandering wijzigt er verder niets aan het leveringsprogramma en de productiefaciliteiten. Om hun groeiambities te realiseren zullen de productiefaciliteiten de komende jaren verder worden uitgebreid. Tevens zal in Europa extra worden geïnvesteerd in een groot technisch centrum en de relaties met het wereldwijde dealernetwerk verder worden versterkt om aan de groeiende vraag uit de Europese metaalindustrie tegemoet te komen. Voor gebruikers van Doosan/DN metaalbewerkende machines zal de service en support vanuit hun leverancier Dormac CNC Solutions op hetzelfde hoge niveau blijven.

Dormac al 35 jaar dealer

Dormac CNC Solutions is al dealer sinds 1987 en neemt daarmee al 35 jaar de vertegenwoordiging op zich van de metaalbewerkingsmachines van Doosan en nu DN in Nederland. “Met de ruime ervaring die Dormac CNC Solutions heeft als leverancier van slimme en rendabele productiemiddelen met de focus op continuïteit, optimalisatie en een zo hoog mogelijke machineprestatie zijn wij er van overtuigd dat de ambities van DN Solutions nauw aansluiten met onze eigen bedrijfsplannen, met name de toezeggingen die zijn gedaan op het gebied van innovatie en het leveren van de beste service en klantondersteuning”, reageert Joost Verschure, Managing Director van Dormac CNC Solutions.

DN Logo