voor energiemanagement: 'Net Zero'-plan krijgt steeds meer vorm

DN Solutions, zet een nieuwe mijlpaal op het gebied van energie-efficiëntie. Het Koreaanse bedrijf heeft het ISO 50001-certificaat ontvangen voor zijn energiebeheersysteem en zet hiermee haar wereldwijde klimaatverplichting voort. Dit maakt ook deel uit van het eigen "Net Zero"-plan om de eigen kooldioxide-uitstoot te verminderen. 

dn solutions net zero iso certificaat

Met de 50001 norm wil de Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO) bedrijven ondersteunen bij het verbeteren van hun energie-efficiëntie door het opzetten van geschikte systemen en processen. Het energiebeheersysteem van DN Solutions voldoet aan de geldende eisen en is nu gecertificeerd. De expert in CNC-bewerkingsmachines en geïntegreerde intelligente productieoplossingen heeft in het verleden al ISO-certificeringen ontvangen. Deze omvatten ISO 9001 voor kwaliteitsmanagement, ISO 14001 voor milieumanagement en ISO 45001 voor gezondheids- en veiligheidsmanagement.

Tijdens het certificeringsproces vielen vooral de verschillende energiebronnen op die het bedrijf gebruikt, zoals LNG, elektriciteit, benzine en diesel. Ook de inspanningen om energiereductiedoelstellingen vast te stellen en te behalen, het effectieve beheer van energiebesparingen en de investeringen in maatregelen om de energie-efficiëntie te verhogen, werden benadrukt. "Het behalen van de ISO 50001-certificering toont aan dat DN Solutions zich inzet om actief deel te nemen aan wereldwijde klimaatinitiatieven en te reageren op de klimaatcrisis", benadrukte een leidinggevende van DN Solutions na de succesvolle audit door ISO. "We zijn trots op deze certificering, die onze inzet voor uitmuntende milieuduurzaamheid benadrukt."

'Net Zero': DN Solutions streeft naar milieuvriendelijk management

DN Solutions wil zich in de toekomst nog sterker inzetten voor de principes op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur (ESG). De oprichting van een ESG Task Force (TFT) zal initiatieven voor duurzaam beheer stimuleren. Hieronder valt de implementatie van het "Net Zero"-plan dat tijdens EMO 2023 werd aangekondigd om de uitstoot van kooldioxide te verminderen. Volgens dit plan moet de kooldioxide-uitstoot in 2030 met 40% zijn verminderd - het bedrijf streeft ernaar in 2050 koolstofneutraal te zijn. DN Solutions zet zich ook in voor transparantie en maakt zijn koolstofuitstoot bekend om zijn CCF (Corporate Carbon Footprint) te verifiëren.

DN Solutions zet zich in voor een milieuvriendelijke bedrijfsvoering. Het bedrijf wil dit bereiken door milieuvriendelijke producten met een hoge energie-efficiëntie te ontwikkelen en een werkomgeving te creëren die de impact op het milieu minimaliseert. Door productie op maat wil DN Solutions blijven voldoen aan de milieugerichte handelsvoorschriften in elk land en het ESG-beheer in de toekomst blijven promoten.Te

Lees het Engelstalige artikel op de website van DN Solutions.