5-assig frezen heeft vaak veel voordelen ten opzichte van 3-assig frezen. Bij een 3-assige bewerking beweegt de tafel met het werkstuk in 3 richtingen, waardoor het zwaartepunt tijdens het bewerkingsproces voortdurend verandert. Bij 5-assig simultaan frezen beweegt de tafel met het werkstuk tijdens de bewerking mee, zodat de frees steeds loodrecht op het werkstuk de bewerking kan verrichten. Hoewel het complexer is kan daarmee een kortere set-up en in een kortere cyclustijd een complex werkstuk in één opspanning compleet bewerkt worden.

Veel werkstukken vereisen geen 5 assige simultaan bewerking, maar kan de 5 assige freesmachine perfect gebruikt worden om het werkstuk op 5 vlakken te bewerken ipv vele malen om te spannen wat veel tijd in beslag neemt en een hoog risico op fouten heeft.

Klik in het menu aan de linkerkant om een keuze te maken voor algemene informatie over de verscheidene soorten freesbanken. U kunt ook direct alle CNC 5-assige freesbanken binnen onze machine catalogus bekijken. Hier vindt u specifieke informatie over diverse te leveren modellen.

Niet alle machines staan vermeld op de website. Wanneer u vragen of wensen heeft, neem dan contact met ons op!

Neem contact op voor informatie en advies