Een verticale draaibank werd traditioneel gebruikt voor de vervaardiging van kleppen, ringen, en andere grote delen. De soms iets hogere initiële kosten van een verticale draaibank ten opzichte van een horizontale draaibank wordt gecompenseerd door aanzienlijke besparingen op lange termijn:

  • Verticale draaibanken verminderen cyclustijden en eisen een minimum vloeroppervlakte, terwijl er een dramatische toename is van de levensduur van het gereedschap door te werken "met de zwaartekracht" en niet tegen. Ideaal dus voor het draaien van roestvrij staal, zware gegoten materialen, en andere moeilijk te verspanen materialen.
  • Een belangrijk verschil tussen verticale en horizontale draaibanken is dat men ook gebruik maakt van de zwaartekracht tijdens het beladen; moeilijk te klemmen werkstukken of dunwandige werkstukken hebben minder spankracht nodig en vervormen daardoor minder.
  • Het "snijvermogen" wordt gemaximaliseerd wat te verklaren is door het absorberen van de neerwaartse snijkrachten door de basis en de fundering van de machine. De voordelen van de toegevoegde spindel stijfheid behelzen het vermogen om te werken met zwaardere onderdelen en moeilijk te verspanen materialen; hogere nauwkeurigheid, verbeterde oppervlaktekwaliteit en merkbare afname van snijgereedschap slijtage en breuk. 40% afname van gereedschap verbruik is hierdoor realiseerbaar.

Klik in het menu aan de linkerkant om een keuze te maken voor algemene informatie over de verscheidene soorten draaibanken. U kunt ook direct alle CNC Verticale draaibanken binnen onze machine catalogus bekijken. Hier vindt u specifieke informatie over diverse te leveren modellen.

Niet alle machines staan vermeld op de website! Wanneer u vragen of wensen heeft, neem dan contact met ons op!

Neem contact op voor informatie en advies

Contact algemeen

Dormac CNC Solutions

Breeuwhamer 25
1648 HG De Goorn
KVK Hoorn: 36034580

Bereikbaar op werkdagen van 08:00 tot 17:00

+31 (0)229 542485
info@dormac.nl

  LinkedIn
  Facebook
Youtube