November 2018

Dormac heeft het officiële dealerschap van Doosan Robotics verworven voor de verkoop van Doosan cobots in Nederland.

De cobots van Doosan Robotics hebben een hoge functionele veiligheid dankzij de inzet van gevoelige koppelsensoren, hebben een uiterst nauwkeurige krachtregeling en zijn dankzij het robuuste softwareplatform uiterst betrouwbaar. De cobots van Doosan Robotics zijn daarmee in staat om complexe taken uit te voeren binnen zowel een ‘bemande’ als een ‘onbemande’ productieomgeving. De cobots van Doosan Robotics zijn daarmee perfect inzetbaar voor automatisering van machinebelading en andere uit te voeren handelingen in de productie.

Cobots zijn eenvoudig te bedienen, snel en eenvoudig te programmeren en zonder veiligheidsvoorzieningen in een productieomgeving op te nemen. Cobots zijn daarom uitermate geschikt om gebruiksvriendelijke en flexibele automatiseringsoplossingen te ontwikkelen voor de meest uiteenlopende taken. 

Naast Azië ziet Doosan Robotics Europa als de tweede grote groeimarkt voor cobots. Op dit moment wordt er gewerkt aan de opbouw van een Europees distributiecentrum en een dealernetwerk in Europa.

Meer informatie over de cobots van Doosan Robotics.