April 2017

De nieuwe DNM serie!

Eind vorig jaar introduceerde Doosan de nieuwe bewerkingscentra van de DNM-serie. De DNM serie, waarvan er van de eerste en tweede generatie vanaf 2008 tot nu toe wereldwijd 35.000 zijn ge├»nstalleerd, wordt nu opgevolgd door de DNM 4500, 5700, 6700. Met de nieuwe DNM serie biedt Doosan meer bewerkingsmogelijkheden, een grotere productiviteit, een hoger bedieningsgemak en een lagere milieu-belasting, tegen hetzelfde prijsniveau. Dormac CNC Solutions heeft de eerste machines van dit nieuwe model inmiddels verkocht en heeft een DNM 5700 nu demogereed in haar showroom staan.

Doosan past ook in deze nieuwe DNM serie spindels toe waarin de motoren in lijn zijn gekoppeld met de spindel eenheid. (8.000 rpm /12.000 rpm en 18,5/11 kW). Bovendien zijn de spindels uitgerust met een thermisch compensatie systeem, hetgeen een hogere bewerkingsnauwkeurigheid oplevert. De direct in lijn gekoppelde spindelmotoren vervangen de riem aangedreven spindels. Bij hogere snelheden levert dat een vermindering van de trillingen en het geluid op.
Bovendien is de acc/deceleratie verkort, hetgeen weer kortere start- en stoptijden oplevert en ook bij synchroon tappen de productiviteit sterk verbeterd.

Met een 6% groter bewerkingsbereik, grotere as verplaatsingen in de X- en Y-as en een 14% grotere tafel bieden de DNM serie bewerkingscentra de hoogste bewerkingscapaciteit in deze klasse. Daarmee kunnen grotere en complexere werkstukken binnen dezelfde footprint worden bewerkt.

In tegenstelling tot voorgaande modellen wordt in de nieuwe DNM serie een nieuw vet smeersysteem toegepast, waardoor de noodzaak van oliescheiding vervalt. De jaarlijkse onderhoudskosten worden daardoor ruim gehalveerd.

Op besturingsgebied komt Doosan tegemoet aan de wensen van de gebruikers, met onder andere het Easy Operation Package, die Doosan ook op andere nieuwe modellen toepast. Met deze functionaliteit biedt Doosan de mogelijkheid tijdens de productie de machine te programmeren terwijl de bewerking op het display real time kan worden gevolgd.

Wilt u meer weten over de DNM serie, neem dan contact met ons op.