Augustus 2017

Doosan pakt groot uit op de EMO en heeft een indrukwekkende stand. Op de stand zijn 10 draaimachines en 12 freesmachines. Doosan heeft de afgelopen tijd flink geïnvesteerd in doorontwikkeling en uitbreiding van succesvolle bestaande model. Daarnaast heeft Doosan veel nieuwe modellen geïntroduceerd tijdens de DIMF in Zuid-Korea. Een aantal van deze nieuwe modellen kunt u ook bekijken op de EMO van 18 t/m 23 september in Hannover. Doosan 

Twin Spindle draaicentrum

Een van de highlights is het twin spindle draaicentrum Puma TW2600GL, dat is uitgerust met dubbele, naast elkaar opgestelde spindels en een snelle gantryloader. De machine levert een extreem korte indexeringstijd van de turret, een minimale downtime en een hoge productiviteit. De Puma TW2600-serie biedt, met 18,5 kW vermogen op de spillen, standaard een zware verspaningscapaciteit.

Dubbele freesspil

Doosan zet het concept van dubbele spindels ook in het nieuwe bewerkingscentrum DMP 500/2SP in. Dit nieuwe bewerkingscentrum is uitgerust met een dubbele freesspil en een dubbele gereedschapswisselaar. Daarmee biedt Doosan een freessysteem waarmee de productie ten opzichte van een bewerkingscentrum met een enkelvoudige spil, verdubbeld kan worden. Deze machine, ontworpen om kleine onderdelen in een hoog volume te bewerken, levert een hoge nauwkeurigheid binnen een gebruiksvriendelijke werkomgeving, zelfs bij een spilsnelheid van 12.000 rpm. Beide spindels zijn direct gekoppelde spindels met een maximaal vermogen van 18,5 kW.

Multi-tasking machines

Op het gebied van multi-tasking machines zet Doosan de ontwikkelingen door, zowel voor kleinere modellen, 6/8 inch klauwplaat, als grotere modellen, 21/24 inch klauwplaat. Doosan zal tijdens de EMO de bestaande modellen SMX 2600ST en SMX 3100ST tonen, uitgevoerd met een extra lower turret, waarmee de mogelijkheden voor multi-tasking nog verder zijn uitgebreid.

Via Dormac CNC Solutions kunt u gratis toegangskaarten bestellen voor de EMO! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie over de EMO en waar u Dormac kunt vinden tijdens de dagen van de EMO leest u hier.

 

Link Dormac CNC Solutions

Link Dormac Productie Automatisering

Link Dormac 3D Metaal Printers

Link Dormatec Environment Systems