Juli 2017

Nieuwe PUMA 1000 van Doosan Machine Tools is 'de grote broer' van de PUMA 700. Deze machine is ontwikkeld aan de hand van tientallen jaren ervaring en knowhow van de engineers van Doosan Machine Tools. De stevige basis van deze machine zorgt voor stabiliteit bij zware werkstukken.

De PUMA 1000 bewerkt grote onderdelen, zoals grote ringen, flenzen, rollen, assen en pijpen in de hoogste nauwkeurigheid tot een maximale bewerkingsdiameter van 1.000 mm en een maximaal 2.040 mm bewerkingslengte. Met name de doorlaat van maximaal 560 mm maakt de verwerking mogelijk van lange pijpen en assen voor o.a. offshore-installatiesDe PUMA 1000 bewerkt grote onderdelen, zoals grote ringen, flenzen, rollen, assen en pijpen in de hoogste nauwkeurigheid tot een maximale bewerkingsdiameter van 1000 mm en een maximaal 2040 mm bewerkingslengte. Met name de doorlaat van maximaal 560 mm maakt de verwerking mogelijk van lange pijpen en assen voor o.a. offshore-installaties

De bewerking van dergelijke grote onderdelen vraagt om een spil met zware snijcapaciteit. De PUMA 1000 is daarom uitgerust met een tweetraps versnellingsbak met een high-output spindel met een maximale uitgang van 75 kW. De PUMA 1000 heeft daarmee de sterkste snijcapaciteit in zijn klasse en is tevens uitgerust met een 250 mm dikke opspanvlak op de turret voor plaatsing van de beitelhouders. 

De PUMA 1000 ontleent een hoge stabiliteit aan het zware machineframe van Meehanite gietijzer, toepassing van geharde boxgeleidingen en toepassing van servo-aandrijving, waardoor trillingen tijdens de zware draai- en freesbewerkingen tot een minimum worden beperkt, en een hoge stabiliteit tijdens zware bewerkingen wordt gegarandeerd. Het 45° schuin bed en volledige afdichting van bewegende delen in het machinecompartiment zorgen voor dat spanen snel en makkelijk worden afgevoerd.

 

Meer informatie over de PUMA 1000 van Doosan Machine Tools

 

 

Persbericht Metaalnieuws

Persbericht fpt-vimag

Link Dormac CNC Solutions

Link Dormac Productie Automatisering

Link Dormac 3D Metaal Printers

Link Dormatec Environment Systems