De nieuwste machines van Doosan Machine Tools

Juni 2017

Eind mei is Dormac, met haar klanten, op bezoek geweest bij Doosan Machine Tools in Zuid-Korea. Tijdens de DIMF (Doosan Internatial Machine Fair) heeft Dormac haar klanten kunnen rondleiden bij Doosan en tevens de nieuwste machines met de beste technieken kunnen laten zien.

Doosan werkt hard aan haar ontwikkelingen en dat is te zien aan de nieuwste modellen. Zo is onder andere de MD 6700 - speciaal voor de Die&Mold industrie, de DMP - met twee spindels en de nieuwe PUMA AW serie binnenkort te verkrijgen bij Dormac CNC Solutions. 

De DMP 500/2SP is een verticaal bewerkingscentrum met twee spindels. De aan elkaar gekoppelde spindels hebben elk 18,5 kW vermogen en een maximaal toerental van 12.000 omwentelingen per minuut. Door de dubbele spindel verdubbeld de productiviteit. De DMP heeft ook een verstelbare W-as, waardoor de lengte van de gereedschappen bij beide spindels exact gelijk blijft, ongeacht de positie van het werkstuk. De machine is zeer stabiel om zware werkstukken in een hoog tempo te frezen en gaat hiermee zijn concurrenten voorbij.

De nieuwste horizontale draaibanken, PUMA AW serie, kan werkstukken tot een diameter van 650 mm en een lengte van 710 mm bewerken. Deze machines zijn speciaal gemaakt voor het verspanen van velgen. De aangepaste horizontale aluminium draaibanken zijn ontworpen voor hoge precisie en om aan veeleisende specificaties te voldoen met een hogere productiviteit.

De MD 6700 is niet alleen ontworpen voor Die&Mold maar ook voor een diversiteit aan producten, welke lange cyclustijden hebben. De vaak zwaar belaste y-as is hier een hybride systeem bestaande uit lineaire geleiding én een blokgeleiding, zodat een perfecte mix van stabiliteit en snelheid aanwezig is. De machine is uitgerust met een servo gestuurde gereedschapwisselaar voor zeer snelle en betrouwbare gereedschapwissels.

Binnenkort volgen er meer nieuwe machines van Doosan op onze website. Hou onze Sociale-Media en webpagina dus goed in gaten voor de nieuwste machines! 

Lees hier meer over Doosan Machine Tools