Het verspaningsproces optimaliseren door Green Light Machining

Wie serieus produceert, streeft ernaar zoveel mogelijk spindeluren te maken, met andere woorden; de groene lamp van de driekleuren signaallamp moet zoveel mogelijk branden! Green Light Machining staat voor procesoptimalisering in de verspanende productie.

Dit vraagt de inzet van systemen die ervoor zorgen dat het proces niet meer wordt onderbroken (minder stilstand), het aantal spindeluren toeneemt, de kwaliteit hoog en constant blijft en de productiviteit wordt verhoogd! Green Light Machining kan in de praktijk een productiviteitswinst van 10% tot 15% opleveren, tegen een investering die binnen een jaar kan worden terugverdiend. Dormac levert hiervoor de juiste apparatuur die wij zowel aan nieuwe als bestaande machines (retrofit) kunnen installeren.

 

Wat voor systemen heeft u daarvoor nodig?

1. Hogedruk pompsystemen

Met de inzet van hogedruk pompsystemen wordt koelwater met 70 bar direct op de beitelpunt gericht, waardoor spanen sneller afbreken, lintspanen het process niet meer kunnen onderbreken, gereedschappen langer meegaan en de verspaningscapaciteit sterk verbetert. Bekijk de uitgebreide informatie over de hogedruk pompsytemen op de Dormatec website.

2. Koelmiddel koelsystemen

Nauwkeurigheid van een machine wordt grotendeels bepaald door de thermische stabiliteit. Deze stabiliteit wordt beinvloed door enerzijds de omgeving temperatuur en anderzijds door de temperatuur die gecreëerd wordt door het verspaningsproces en de machine zelf. De machines worden steeds sneller en compacter, de snijgereedschappen worden steeds beter en het spanenvolume steeds hoger. Door warmte die vrijkomt bij het complete proces wordt het koelwater opgewarmd en daardoor uiteindelijk de machine ook. Een koelwater koeler houdt het koelwater op een constante temperatuur waardoor de machine maatvast blijft. Bekijk de uitgebreide informatie over de hogedruk pompsytemen op de Dormatec website.

3. Nevelfilters

Dormatec Air Cleaners zorgen voor een effectieve afzuiging en filtratie van emulsienevel, olienevel, rook en hinderlijke geuren die vrijkomen bij draaibanken, freesbanken en bewerkingscentra. Daarmee zorgt u voor een gezond werkklimaat voor uw werknemers. De filters zijn voorzien van een vier traps filtratie waarbij schadelijke emissies, stoffen en aërosolen op effectieve wijze (99,97%) uit de lucht worden verwijderd. Bekijk de uitgebreide informatie over de hogedruk pompsytemen op de Dormatec website.

4. Olie- en emulsiefiltersystemen

Het regelmatig reinigen en scheiden van olie en emulsie voorkomt gezondheidsproblemen van personeel, stinkend koelwater, corrosie op werkstukken, dichtslibben van koelkanalen en overmatige slijtage aan machine onderdelen. Bekijk de uitgebreide informatie over de hogedruk pompsytemen op de Dormatec website.

Laat u informeren door onze adviseurs.

Op de Dormatec website kunt u meer informatie vinden.

 


 

Link Dormac CNC Solutions

Link Dormac Productie Automatisering

Link Dormac 3D Metaal Printers

Link Dormatec Environment Systems